25 Şubat 2020 Salı

Altın ve Döviz'in Yükselişi Nereye Kadar Olacak

Ne zaman bir savaş çıkma ihtimali olsa, para piyasaları sallanmakta ve parasının değerini korumak isteyen yerli ve yabancı yatırımcılar alternatif yatırım araçlarına yönelmekte... Ne zaman böyle durumlar olsa herkesin dilinde tek bir söylem... Güvenli liman altın...
Ama dünya uzun zamandır bu kadar büyük bir sorunla yüzyüze gelmemişti. Corona virüsü salgını, Çin'den başlayıp tüm dünyayı tehdit etmekte.
Evet daha önce ebola, sars, domuz gribi, kuş gribi gibi bir çok hastalık dünya gündeminde oturmuştu ama bu kadar büyük bir yankı bulması ve özellikle Çin'in ekonomisini vurması ki Çin üretimi malların tüm dünyada satıldığını en büyük ikinci ekonominin Çin olması, küresel çapta büyük bir domino etkisi oluşturmakta.
2020 senesinin başında 290 lira olan gram altın fiyatları 25 şubat tarihlerine geldiğinde 325 liradan satılmakta. 56 günde 35 lira değerlenen altın %12 değer kazanarak yatırımcısının yüzünü güldürdü.
Dolar ise uzun zamandır 6 lira bandında yer alıyordu ama son zamanlarda o da yükseliş göstererek 6,10 seviyelerine geçti.
Bu durumlara neler sebep olduğu konusu elbette bizim söyleyeceklerimiz kadar basit değil, ama herkesin konuştuğu ve bildiği şeyler olan, korona virüs salgını sonrası Çin'in üretim durması sonrasında daralan pazarlar ve çinin ekonomik kaybı, Amerika - İran arasında yaşanan Kasım Süleymani öldürülmesi sonrasında patlak veren gerginlik, Fed'in faiz kararları, tüm bunlar yaşanırken, İngiltere'nin Brexit durumları, İran ve İtalya'da ki korona virüsü ölümleri...
Hepsi zincir gibi birbiri ardına durumu tetikledi ve şuanda kimsenin bilemediği ama herkesin merak ettiği bir soru...
Altın daha ne kadar yükselecek, altın nereye gidiyor, altın almalı mıyız satmalı mıyız gibi sorular...
Bu yazımızda buraya not olsun, bakalım zaman ne gösterecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Homeopati ile Tedavi Edilen Hastalıklar

 Homeopati ile tedavi edilen hastalıklar arasında yok yok desek yeridir.