26 Şubat 2020 Çarşamba

Geçici Dövme Nedir

Geçici dövme, ingilizce temporary tattoo olarak bilinen, beyaz bir transfer kağıda üzerine, dövme motifi, üstüne ince bir jelatin tabakası ve en üstte de şeffaf nylondan oluşan bir dövme türüdür. Bir çok adla adlandırılmaktadır, sahte dövme, sticker dövme, yapıştırma dövme gibi.
Geçici dövmeler son 5 yılda oldukça popüler oldu, bir çok hollywood ünlüsünün flash tattoo olarak kullandığı bu dövmeler hızlıca ülkemize de yansıdı.
Kaynak: Telegraph
Dünyada bu akıma ilk uyanlardan biri olan Rihanna, artık bir marka için flash tattoo tasarımları yapmakta, ülkemizde bu flash tattoo ismi yerine geçici dövme adı kullanılmaktadır. 
Geçici dövmeler neden bu kadar popüler oldu sorusunun yanıtı ise kullanımlarının oldukça pratik olması ve geçici bir süre içinde olsa dövme hevesinizi almanızı sağlıyor. 
Geçici dövme nasıl yapılır merak ediyorsanız, adım adım söyleyelim...
İlk olarak geçici dövmenizi paketinden makasla kesere ayırınız, daha sonra dövmeyi yapmak istediğiniz yere desen tarafı cildinize gelecek şekilde yerleştiriniz. Beyaz tarafı üstte kalan dövmenizi, pamuk yada ıslak bezle nemlendiriniz. Biraz bekledikten sonra, dövmenin kağıdını hafifçe kaldırarak dövmenin cildinize yapıştığına emin olun ve kağıda kaldırın ve hepsi bu kadar, geçici dövmeniz hazır.
Geçici dövme modellerinin gerçek dövme modellerinden görünüm olarak hiç bir farkları bulunmamakta. Bu yüzden bir çok kişi, kalıcı dövmeye geçiş öncesinde yaptırmak istedikleri dövmenin geçici dövme modelini yaparak, dövmenin vücutlarında nasıl durduklarını görmek istiyorlar. Bir nevi deneme yöntemi gibi kullanmaktalar.
Yine geçici dövme modellerinden en çok tercih edileni ise bekarlığa veda partilerinde gelin adayı ve nedimelerin ellerine yaparak eğlenceli dakikalar yaşadığı ve bol bol sosyal medyada fotoğraf paylaşarak eşe dosta, bekarlığa veda partilerini duyurmuş oluyorlar. 
Geçici dövme modelleri bir çok kategori altında olabilmekte, hayvan desenleri kurt, aslan, kaplan, flamingo gibi, yada minimal geçici dövme modelleri arasında en çok tercih edilen minik kalpler, minik unicornlar, yada aklınıza gelecek her türlü desen, minimal dövme modelleri olarak yapılabilmekte. 
Geçici dövme fiyatları ne kadar sorusuna da cevap verirsek, dövme modelinin büyüklüğüne göre değişim göstermekte, geçici dövme seti olarak satın dövme paketlerinde içerisinde bir çok desen bulunmakta, fiyatlar ise 10 liradan başlamakta ve 20-25 lira arasında değişim göstermekte.
Geçici dövme nasıl merak ediyorsanız işte size bir kaç örnek...
Yukarıda ki sarı gül şeklindeki geçici dövme, sol kola yapıldığında görünüm aynen bu resimdeki gibi olmakta. Kısacası gerçek dövmelerden hiç farkı olmamakta.
Geçici dövmelerin bir diğer türü olan tırnak dövmesi modelleri ise, kolay, pratik ve ustalık gerektirmeyen nail art, tırnak süsleme yapmanıza imkan tanımakta. Tırnak dövmesi modelleri de aynı geçici dövme modelleri gibi, tek fark tırnağınıza yapıyorsunuz ve üzerine süreceğiniz şeffaf oje ile harika görünümler, tasarımlar elde etme şansınız çok yüksek.
İşte bir kaç tırnak dövmesi modeli...

Görüldüğü gibi tırnak dövmesi modelleri ile oldukça güzel nail art yapılabilmekte. 
Bu güzel modelleri bulabileceğiniz web sitesi : https://www.newobsessions.com




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Homeopati ile Tedavi Edilen Hastalıklar

 Homeopati ile tedavi edilen hastalıklar arasında yok yok desek yeridir.