1 Aralık 2020 Salı

Setskur Nedir? Nerelerde Kullanılır?

 Setskurlar, kendileri ufak ama imalat sanayisinde oldukça büyük işler başaran bağlantı elemanlarından birisidir. Setskur'un bir çok farklı söyleniş tarzı türemiştir, genellikle imalat sanayisinde farklı isimler kazanan setskur'un isimleri setiskur, setuskur, ayar cıvatası gibi olmakta.

Setskur kelimesi aslında İngilizce set screw Türkçe'si ayar cıvatasından gelmektedir. Ama söyleniş tarzı sırasında farklı bir kimlik kazanmış ve bugün setskur olarak genel bir kabul görmüştür. 

Setskurlar genellikle altıgen köşeli allen başlı bir anahtar ile döndürülerek takılan başsız ve tüm dış yüzeyinde diş olan bağlantı elemanıdır.

Görsel kaynak: https://www.teknikurunler.com


Yukarıda yer alan görselde konik başlı bir setskur yer almaktadır. Setskurların bir çok görevi olabiliyor, bazen bir mili bir şafta sabitlemek için bazen de bir boşluğu doldurmak maksadıyla bile kullanılmaktadır. 
Günümüzde bir çok setskur imal edilmiştir bu setskurlar, koni başlı, kesik, çukur, pimli gibi farklı amaçlara hizmet edebilmek için üretilmiştir.
Yine setskurlar kullanım amaçlarına bağlı olarak çelik, paslanmaz çelik, plastik, seramik gibi malzemelerden üretilmektedir. 
Yaylı ve pimli modelleri arasında pom malzemesini kullanan setskurlar da bulunmaktadır.
Setskurlar ölçülerine göre metrik sistemde listelenir, yine inch bazında satılan setskurlar da bulunmaktadır. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Homeopati ile Tedavi Edilen Hastalıklar

 Homeopati ile tedavi edilen hastalıklar arasında yok yok desek yeridir.